O nama

Dobrodošli u našu umetničku fondaciju, gde gajimo strast prema savremenoj umetnosti koja prevazilazi granice i osvaja nova iskustva.

Naša misija je da negujemo i pokažemo transformativnu moć savremene umetnosti. Nastojimo da obezbedimo dinamičnu i inkluzivnu platformu za umetnike, kustose i publiku da se povežu sa provokativnim i inovativnim umetničkim izrazima. Kroz naše izložbe, programe i saradnju, cilj nam je da podstaknemo dijalog, inspirišemo kreativnost i izazivamo konvencionalne perspektive. Negujući nove talente i podržavajući afirmisane umetnike, nastojimo da doprinesemo kulturnom pejzažu i obogatimo razumevanje i uvažavanje savremene umetnosti u zajednici.

Fondacija Saša Marčeta nastoji da reaguje na tradicionalne predstave o umetnosti. Verujemo da predstavljanjem različitih perspektiva možemo podstaći dijalog, pomeriti granice i inspirisati kreativnost. Naša posvećenost prevazilazi samo izložbe; cilj nam je da obezbedimo grantove i rezidencijalne programe umetnicima, podržavajući ih na njihovom umetničkom putu i omogućavajući im da ostvare svoj stvarni i potpuni potencijal.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostanite u toku sa najavama budućih dešavanja

Subscription Form