Dragan Zdravković

VR /28:20

Polazišnim kretanjem kroz polja slike Salon (iz 2016-te), Zdravković narušava tradicionalnu dvodimenzionalnu percepciju platna – služeći se VR-om, slika osvaja unutrašnji, do sada, nepostojeći prostor. Nadogradnjom značenja i sadržaja posetilac će imati priliku da se po prvi put u Beogradu nađe s one strane platna u nesigurnim dimenzijama virtuelne realnosti.
Slika Salon izlagana je na Venecijanskom bijenalu 2017. godine (Enklavija – slikarstvo, posledica ovakvog života”) i trenutno se nalazi u privatnoj kolekciji u Becu. 

D Salon, ulje i akril na platnu 145x200cm, 2016. ( privatna kolekcija, Beč)
Dragan Zdravković & Digital Mind
Dragan Zdravković & Digital Mind

Dragan Zdravković  – Biografija:


Dragan Zdravković (Beograd, 1969) diplomirao je i magistrirao na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Doktorirao je na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu kod mentora akad. Vladimira Veličkovića. Predaje na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na predmetima Crtanje i Slikanje. Studijski boravio u Lajpcigu, Firenci i Bernu. Izlagao je svoje radove na oko devedeset izložbi u svojoj zemlji i inostranstvu. Predstavljao je Srbiju na 57. Venecijanskom bijenalu na izložbi Enklavia – Slikarstvo, posledica ovakvog života. Deo njegovih radova nalazi se u pojedinim muzejskim (MSU, Beograd; Christen Sveaas Art Collection, Oslo; Museu do Douro, Portugal; Zepter Collection; LIA – Lajpcig…) kao i galerijskim zbirkama, i mnogim privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostanite u toku sa najavama budućih dešavanja

Subscription Form