Mart ART festival performansa

29. mart – 31. mart, 2019.  

Branko Milisković, Sara Kostić, Marco Nektan, Sanja Latinović, Grupa 04, Dejan Atanacković, Manja Ristić, Mirian Kolev – EUERPI, Izvanredni Bob, Umbra, WoO, Кir , Matej Rusmir i Andria.

ART Festival “Glasovi u nama” selektuje izvođače koji su u prostoru Bioskopa Balkan realizovali seriju samostalnih performansa. Program festivala identifikuje probleme i razmatra pitanja identiteta, telesnosti, bliskosti i zajedništva. Zadire u intimu i istražuje individualne prostore, oslanjajući se na telo, pokret, zvuk, šumove…

Sopstvenim mogućnostima umetnici provociraju stanja naše čulnosti, koristeći se različitim sredstvima izražavanja. Performansi se realizuju sukcesivno, u različitim prostorima i nivoima Bioskopa Balkan i kroz različite dinamike. Branko Milisković, Sara Kostić, Marco Nektan, Grupa 04, Dejan Atanacković i Manja Ristić u prva dva dana nastupaju sa performansima u kompleksnoj produkciji i realizaciji. Trećeg dana program festivala se relaksira kroz svetlosne i zvučne efekte u kolektivnim nastupima Izvanrednog Boba, Kӣra, WoOa, Manje Ristić i Miriana Koleva – EUERPI, Umbre, Mateja Rusmira i Andrie.

Video radovi su element festivalskog programa koji nadograđuje repertoar prethodnim iskustvima umetnika. Radovi poput Body Prayers, Sare Kostić, detektuju društvenu opsesiju kultom tela koje iz pozicije željenog prevodi u bilo koje, pritom zadržavajući svojstva opsesije. Kao i premijerno prikazivanje video rada, Marca Nektana i East Princess Verlorene Gotter, beogradskoj publici u kojem se aktelizuje pozicija umetnika iz Istočne i Zapadne Evrope kroz motiv uklanjanja Berlinskog zida. That was it, projekat Sanje Latinović u obliku audio-vizuelnih portreta sedam umetnika kroz lično istraživanje sa ciljem da se obezbedi bolje razumevanje i jasnija slika o stvarnosti sa kojom se umetnici u nastajanju susreću, nakon što završe svoje akademske studije.

Petak 29. mart

[widgetkit id=”6″]

Subota 30. mart

[widgetkit id=”7″]

Nedelja 31. mart

[widgetkit id=”8″]

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostanite u toku sa najavama budućih dešavanja

Subscription Form