Koncert Marije Nešić | Istorija jedne ljubavi     

3. jun, 2021.       

Foto: Bojana Janjić

U četvrtak, 3. juna, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u Zrenjaninu, sopran Marija Nešić održala je koncert pod nazivom ”Istorija jedne ljubavi” (Historia de un Amor).

Koncert organizuje Fondacija Saša Marčeta kao poklon publici u Zrenjaninu.

Repertoar su činile popularne pesme ”O sole mio”, ”Granada”, ”Chitarra romana”, uz dela čuvenih italijanskih kompozitora Đakoma Pučinija i Nina Rote, i mnoge druge.

Marija Nešić u jednoj od najlepših pozorišnih zgrada u Srbiji donela je atmosferu toplog juga Italije muzikom kojom se udvaralo i kompozicijama remek dela klasičnog repertoara koju publika rado prihvata.

Publika je na koncertu imala priliku da, osim neverovatne energije i bogatog soprana Marije Nešić, uživa u muzici devetočlanog Maria Orchestra, koji čine pijanista Milivoje Veljić, harmonikaš Nebojša Ljubenović, gitarista Zoran Anić, perkusionista Dmitrij Ivanilov, basista Stevan Bata Kovačević, violinistkinje Jelena Caković Ljubenović i Isidora Dramićanin, violista Ljuba Milovanović i violončelistkinja Jasmina Mima Vrbanić.

Foto: Bojana Janjić

Narodno pozorište „Toša Jovanović” najstarija je pozorišna zgrada u Srbiji i nastala je 1839. godine, kada je žitni magacin preuređen u pozorište. Po legendi, nastalo je iz neizmerne ljubavi jednog domaćeg imućnog građanina prema čuvenoj peštanskoj glumici; da bi je približio sebi i doveo u grad, izgradio je pozorište. Unutrašnjost pozorišta je, zahvaljujući sačuvanim originalnim planovima, restaurirana i autentična. Pozorište nosi ime čuvenog srpskog glumca romantizma, Toše Jovanovića, a pozorišni život Zrenjanina traje još od kraja 18. veka.

FOTO GALERIJA: Bojana Janjić

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostanite u toku sa najavama budućih dešavanja

Subscription Form