Beldocs

03. septembar – 10. septembar, 2020. 

U svetu koji se menja velikom brzinom, važno je prihvatiti da su te promene tek početak i da je digitalna transformacija nešto što je neophodno razumeti i primeniti.

Stoga smo Bioskop Balkan opremili VR opremom koja, uz sve drugo što jeste, predstavlja i novi umetnički medij i prolaz ka novim umetničkim slobodama. Virtuelna realnost spaja čoveka i mašinu, realno i apstraktno i pruža potpuno nove dimenzije za umetnika kao stvaraoca, ali i za konzumente, odnosno za sam doživljaj umetničkog dela.

Zaljubljenici u dokumentarni film su upravo to iskusili u okviru Beldocs festivala, održanom od 3. do 10. septembra, koji je Fondaciji Saša Marčeta i Balkan Bioskopu ukazao poverenje prepustivši nam VR selekciju. Posetioci su, u prostoru Balkan Bioskopa i uz VR opremu Balkan Bioskopa, upoznali radove četiri autora: Jana Kounena, Dijega Kompela, Ane Knežević i Milada Tangšira. Ne sumnjamo da je ovo tek početak, te da ćemo u skoroj budućnosti sve češće biti svedoci umetničkih dela koja nastaju koristeći virtuelnu realnost kao novi umetnički medij.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostanite u toku sa najavama budućih dešavanja

Subscription Form