Izložba diplomskih radova studenata 4. godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu Bioskop Balkan Diploma 2023.

Bioskop Balkan

10. jul – 24. jul

U ponedeljak, 10. jula u Bioskopu Balkan, svečano je otvorena izložba diplomskih radova studenata 4. godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, Diploma 2023.

Prisutnima se na otvaranju obratio dekan Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, red. prof. Goran Čpajak, koji se zahvalio Fondaciji Saša Marčeta na saradnji povodom izložbe.

“Prvi put izlažemo u ovakvom prostoru koji je dosta upečatljiv, fascinantan, ima neki istorijski tok, i vrlo je zanimljiv za mladu, kreativnu misao da se iskaže i pokaže”, naglasio je Čpajak, koji se zahvalio i Muzeju nauke i tehnike na podršci i pomoći oko realizacije izložbe, donatorima izložbe Slavku Andrejeviću i Aniki Andrejević Dokić, kao i porodici slikara Miodraga Miće Mihailovića iz Novog Sada, koji je donirao veliki broj platna, materijala i boja za studente slikarstva u ovoj godini. Nakon uvodnog obraćanja, nagrade su dobili najbolji studenti u školskoj 2022/2023. godini: Bojana Zavišin, Dana Vukajlović, Vanja Brajović, Milica Đurić, Lana Petrić, Tara Ilić, Anja Kostić, Aleksandra Pavlović, Nemanja Jojić, Bojan Zavišin, Aleksandar Simonović, Katarina Gajović, Damjan Božović, Ivana Milanov, Đorđe Stojković, Anja Rakonjac, Isidora Petrović, Margareta Marinković, Aleksandra Škundrić, Aleksa Avramović, Kaja Đoković, Alicija Nadal Žuljević, Milica Bogdanović, Tijana Zurković, Aleksandra Davinić, Angelina Krstić, Iva Prvulović. Pohvale za studente prve i druge godine osnovnih studija dobili su Jovana Zebić, Ivana Jevtić, Jovana Vasić, Tea Radetić i Tijana Ivanović. U godini obeležavanja 75 godina postojanja Fakulteta, na ovoj izložbi predstavljeno je preko 200 radova iz oblasti primenjenog slikarstva, scenografije, grafike, primenjenog vajarstva, animacije, ilustracije, fotografije, konzervacije i restauracije, scenskog kostima, savremenog odevanja, industrijskog dizajna, unutrašnje arhitekture i dizajna nameštaja, keramike, tekstila, pisma, grafike i knjige i grafičkog dizajna. Komesar izložbe je dr um. Tijana Kojić, vanredni profesor FPU, arhitekte izložbe su docenti Mirjana Milakić i Mladen Vračević, a izložbu je podržala Fondacija Saša Marčeta.

Izložba će posetiocima biti dostupna svakog dana od 10. do 24. jula, od 12 do 20h.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostanite u toku sa najavama budućih dešavanja

Subscription Form