DOMAĆA PREMIJERA ALBUMA ’’GORSKE OČI’’ ANE KRSTAJIĆ ODRŽANA U BIOSKOPU BALKAN

Domaća premijera prvog muzičkog albuma ’’Gorske oči’’ kompozitorke Ane Krstajić održala se 25. novembra u Bioskopu Balkan u Beogradu. 

Album ’’Gorske oči’’ svetsku premijeru imao je u okviru festivala Wild Beauty Art Festivala na Durmitoru u avgustu mesecu 2023. godine u Crnoj Gori. 

Na domaćoj premijeri prikazani su muzički spotovi uz pratnju gudačkog orkestra Belgrade Chamber Orchestra i soliste Nemanju Stankovića i Miljanu Popović Materni. 
Specijalan gost na albumu je Stefan Milenković, a album će biti izdat od strane Universal Music Serbia u januaru mesecu 2024. godine.

Krstajić je jedna od najtalentovanijih mladih kompozitorki u Srbiji. Masterirala je na Berkliju na odseku za Primenjenu muziku kao i na Fakultetu Muzičke Umetnosti u klasi prof. Isidore Žebeljan. Radila je muziku za serije ’’Puffins Impossible’’ (Apple TV) kao i za filmove ’’Ovuda će proći put’’, ’’Sveta Petka – Krst u pustinji’’, ’’Kreka: Lovac na snove’’ itd. Svojom autorskom muzikom predstavljala je Srbiju na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

Dobitnica je mnogih nagrada među kojima su prva nagrada “Women’s Works” International composer competition (Ithaca, NY) druga nagrada na takmičenju “De Bach au Jazz” (Francuska), Hollywood Music in Media Awards i ostale. 2020. je izabrana za mentorstvo Alliance for Women Film composers kao jedna od šest kompozitorski na svetu, dok je naredne godine izabrana za mentorstvo Society of Composers and Lyricist kao jedan od 10 kompozitora.  Radila je i za RockElClasico u izvođenju Neleta Karajlića i Stefana Milenkovića, a trenutno asistira kompozitoru hit serije ’’Witcher’’ na Netflixu. 

„Kroz umetnost savremenog plesa inspirisanog ritmovima prirode želela sam da osvetlim suštinu povezanosti dva čoveka usred sirove lepote i prostranstva planine. Koreografija se prepliće sa organskom kadencom kretanja prirode, simbolizujući fuziju između ljudskih emocija i neukroćene divljine. Spokojna ali i surova suština divljine duboko su odjeknuli u meni, primoravajući me da ove senzacije pretočim u muziku. Pozivam slušaoce da se upuste na jedno refleksivno putovanje, slično lutanju kroz nepoznata prostranstva prirode“, izjavila je kompozitorka Ana Krstajić ovim povodom.

U muzičkim spotovima koji su snimani na Durmitoru u Crnoj Gori, pored autorke i producentkinje projekta Ane Krstajić, učestvovali su producentkinja Jovana Jovičić, direktori fotografije Marko Kažić i Aleksa Borković, rediteljka Marina Uzelac, koreograf i igrač Dejan Kolarov, kostimografkinja Suna Kažić, igrači Staša Ivanović, Mila Stijak i Vladimir Čubrilo, montažeri Marija Kovačina i Nikola Polić, koloristkinja Natalija Shaczka i grafička dizajnerka Dragana Krtinić.

Projekat muzičkog albuma podržan je od strane Serbia Creates-a, SOKOJ-a, producentskih kuća Lucha iz Srbije i Aba Film iz Crne Gore, Vision Team-a, Opštine Žabljak, Nacionalnog parka Durmitor, Turističkog centar Durmitor i restorana Crno Jezero. Promociju domaće premijere podržali su Bioskop Balkan, Cebef, Production Pool, New Balkan Cuisine, Vinarija 100 žena, Wine Art i Eden.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostanite u toku sa najavama budućih dešavanja

Subscription Form