Art & Fashion

22. maj – 23. maj, 2019.  

Modni događaj koji se organizuje u saradnji Fondacije Saša Marčeta i Agencije Fabrika, predstavio je beogradskoj publici, 22. i 23. maja, u Bioskopu Balkan, jedinstven spoj mode, pozorišta i performansa.

Program Art & Fashion:

U okviru programa Art & Fashion, 22. maja, izvedena je predstava “Mala crna haljina” inspirisana kreatorkom Coco Chanel. Ulogu nose Rada Đuričin i Vjera Mujović.  

Reditelj: Nataša Radulović                                    Dizajn i izrada šešira: Ercegovac

Kompozitor: Rade Radivojević                             Rukavice: Evica Milovanović

Kostimograf: Igor Todorović                                 Scenograf: Aleksandar Veljanović

Druge večeri, 23. maja, Italo Marseglia, kreator visoke mode u Beograd došao sa kolekcijom koju je prikazao u januaru na Nedelji visoke mode u Rimu. Italo Marseglia, rođen je 1990. na jugu Italije. Oduvek fasciniran visokom modom počinje da definiše sopstvenu viziju koja se temelji na logici, matematici i kulturi. Posvećen perfekciji i zainteresovan za umetnost, veštinu kroja i kvalitet ručne izrade, Marseglia od 2016. godine uvodi modnu liniju pod svojim imenom.

Kao kostimograf predstavio se u performansima “ ZINAIDA & LE TROIANE” i “ANNA CAPPELLI ADORA I BAUSTELLE” , u kojima je prikazao sopstvene vizije i inspiracije za svoje kreacije.

Performans: “ZINAIDA & LE TROIANE”            Performans: “ANNA CAPPELLI ADORA I BAUSTELLE”

Kostimograf: Italo Marseglia                             Kostimograf: Italo Marseglia

Igra: Tamara Aleksić                                            Igra: Bianca Nappi

Režija: Rossano Giuppa                                      Režija: Rossano Giuppa

Violončelistkinja Jela Cello (Jela Mihajlović) je izvela numere sa svog trećeg albuma Potraga za magičnim violončelom”. Jela se prvi put pojavljuje kao koautor muzike i album predstavlja kompleksno muzičko delo za violončelo i simfonijski orkestar i njen do sada najambiciozniji muzički projekat, sniman sa njenim šezdesetočlanim simfonijskim orkestrom Jela Cello Power Symphony Orchestra.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostanite u toku sa najavama budućih dešavanja

Subscription Form