Ansambl Metamorfozis | Online koncerti

28. februar – 1. jun, 2021.   

Foto: Goran Kovačić

Beogradski kamerni ansambl Metamorfozis, povodom 15 godina postojanja, snimio je u Bioskopu Balkan seriju od pet koncerata, koji su emitovani putem nekoliko različitih online kanala.

Saša Mirković, violista i umetnički direktor ansambla Metamorfozis, o ovom serijalu koncerata je rekao: “Ove godine slavimo 15 godina postojanja, pa smo želeli da napravimo seriju koncerata s ljudima s kojima sarađujemo već neko vreme, i u prostoru u kome se osećamo dobro. Pošto već nije moguće nastupanje pred publikom, onda ih snimamo za tu istu našu publiku, za ljude koji vole klasičnu i umetničku muziku. Pravimo pet koncerata koji će se emitovati na raznim mestima, uključujući i naše stranice na fejsbuku, Youtube kanalima, ali i u inostranstvu – u Slovačkoj, Italiji, Bosni i Hercegovini. Negde na televizijama, a negde isto tako na kanalima određenih festivala i organizacija”.

O samom repertoaru, Mirković kaže: Svaki koncert ima svoj naziv. Čitava  sezona se zove “Stubovi” a tema su elementi, sve što nas okružuje. Veliki deo repertoara je ono čime se bavimo već dugo, a to su srpska muzika i premijerna izvođenja, ali i savremena dela inostranih kompozitora, kao i dela starih majstora u nekom novom duhu”.

Beogradski kamerni ansambl  „Metamorfozis“ osnovan je 2005. godine na inicijativu violiste i umetničkog direktora Saše Mirkovića. Od svog nastanka ansambl je bio posvećen izvođenju graničnih žanrova umetničke muzike, kao što su nova muzika, world music, ali i dobro poznatih dela zapadno-evropske muzičke tradicije u „novom ruhu“ – u drugačijim, novim aranžmanima i scenskim postavkama, koji predstavljaju svojevrstan odgovor na savremeni trenutak, ukus publike i praksu muzičkog izvođenja u svetu. Tokom prethodnih meseci Ansambl Metamorfozis i Fondacija Saša Marčeta uspostavili su saradnju koja je rezultirala kako koncertnim nastupima, tako i snimanjima za buduće projekte.

Foto: Goran Kovačić

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostanite u toku sa najavama budućih dešavanja

Subscription Form