BAB – Dosadašnja iskustva

bab - dosadašnja iskustvaU Bioskopu Balkan u subotu 20. jula od 19h, biće organizovana panel disukusija BAB –  Dosadašnja iskustva, najava i uvertira u Balkansko Arhitektonsko Bijenale, u saradnji Fondacije Saša Marčeta, Bioskopa Balkan i BAB-a (Balkanski Arhitektonski Bijenale ). 

 

Teme panel diskusije su urbanizam, arhitektura, enterijer i nameštaj. Učesnici su dosadašnji nagrađeni autori sa protekla dva BAB-a, koji će prezentovati svoje najnovije projekte i nešto više reći o ovoj regionalnoj manifestaciji. 

 

 

Bioskop Balkan

Objekat Bioskopa Balkan je 1984. godine zaštićen kao kulturno dobro – spomenik kulture, kada je zaštićena i njegova namena.Trenutno je u procesu rekonstrukcije. Tim arhitekata koji vodi projekat rekonstrukcije čine dr Dijana Adžemović Anđelković, dr Vladimir Anđelković i Aleksandar Bogojević.

Povod održavanja manifestacije u Bioskopu Balkan je projekat Balkan 2020, kojim se predviđa jedan od najsavremenijih višenamenskih prostora u Beogradu, koji je svojim idejnim rešenjem zadržao duh nekadašnjeg objekta i podigao na jedan viši nivo organizovanje kulturno-umetničkih događaja, a samim tim i pozicionirao Bioskop Balkan na nivo kulturne institucije.

Učesnici diskusije:

  • arh. Sonja Radović Jelovac – predsednica žirija,
  • arh. Dijana i Vladimir Anđelković – članovi žirija,
  • ist. um. Marko Stojanović – direktor BAB-a, moderator.  

 

 Pozivamo Vas da nam se pridružite i otkrijete šta smo to novo pripremili iz oblasti urbanizma, arhitekture, enterijera i nameštaja.

Vidimo se!

Bab Dosadasnja Iskustva 001
Bab Dosadasnja Iskustva 002
Bab Dosadasnja Iskustva 003
Bab Dosadasnja Iskustva 004
Bab Dosadasnja Iskustva 005
Bab Dosadasnja Iskustva 006
Bab Dosadasnja Iskustva 007
Bab Dosadasnja Iskustva 008
Bab Dosadasnja Iskustva 009
Bab Dosadasnja Iskustva 010

Fondacija Saša Marčeta 

Bulevar Maršala Tolbuhina 38 Beograd

Umetnici, saradnici: contact@fondacijasasamarceta.org

Press: press@fondacijasasamarceta.org

Newsletter

Prijavite se na newsletter Fondacije Saša Marčeta kako biste uvek bili pravovremeno obavešteni o aktivnostima, novostima, događajima, konkursima, edukacijama i druženjima.

Izrada web sajta Progressive Media

X