BAB – Dosadašnja iskustva

bab - dosadašnja iskustvaU Bioskopu Balkan u subotu 20. jula od 19h, biće organizovana panel disukusija BAB –  Dosadašnja iskustva, najava i uvertira u Balkansko Arhitektonsko Bijenale, u saradnji Fondacije Saša Marčeta, Bioskopa Balkan i BAB-a (Balkanski Arhitektonski Bijenale ). 

 

Teme panel diskusije su urbanizam, arhitektura, enterijer i nameštaj. Učesnici su dosadašnji nagrađeni autori sa protekla dva BAB-a, koji će prezentovati svoje najnovije projekte i nešto više reći o ovoj regionalnoj manifestaciji. 

 

 

Bioskop Balkan

Objekat Bioskopa Balkan je 1984. godine zaštićen kao kulturno dobro – spomenik kulture, kada je zaštićena i njegova namena.Trenutno je u procesu rekonstrukcije. Tim arhitekata koji vodi projekat rekonstrukcije čine dr Dijana Adžemović Anđelković, dr Vladimir Anđelković i Aleksandar Bogojević.

Povod održavanja manifestacije u Bioskopu Balkan je projekat Balkan 2020, kojim se predviđa jedan od najsavremenijih višenamenskih prostora u Beogradu, koji je svojim idejnim rešenjem zadržao duh nekadašnjeg objekta i podigao na jedan viši nivo organizovanje kulturno-umetničkih događaja, a samim tim i pozicionirao Bioskop Balkan na nivo kulturne institucije.

Učesnici diskusije:

  • arh. Sonja Radović Jelovac – predsednica žirija,
  • arh. Dijana i Vladimir Anđelković – članovi žirija,
  • ist. um. Marko Stojanović – direktor BAB-a, moderator.  

 

 Pozivamo Vas da nam se pridružite i otkrijete šta smo to novo pripremili iz oblasti urbanizma, arhitekture, enterijera i nameštaja.

Vidimo se!

Fondacija Saša Marčeta 

Bulevar Maršala Tolbuhina 38 Beograd

Umetnici, saradnici: contact@fondacijasasamarceta.org

Press: press@fondacijasasamarceta.org

Newsletter

Prijavite se na newsletter Fondacije Saša Marčeta kako biste uvek bili pravovremeno obavešteni o aktivnostima, novostima, događajima, konkursima, edukacijama i druženjima.
Ne propustite da budete deo nove ARTmosfere.

Izrada web sajta Progressive Media

X