fbpx

VIZIJA

Vizija Fondacije Saša Marčeta predstavlja očuvanje kulturne baštine stečene u prošlosti i svih onih vrednosti koje su kroz kulturu i umetnost stvarane decenijama unazad. Posmatrajući budućnost, naša vizija je nova generacija mladih umetnika koja, podstaknuta mogućnostima moderne ere u kojoj živimo, može da udahne talas nove energije u oblasti kulture.


Verujemo da umetničko, naučno i kreativno podsticanje mladih, predstavlja moć transformacije društva i zato ćemo podržati pojedince, umetnike, inicijative i institucije različitih i multidisciplinarnih umetničkih pravaca, u svojim umetničkim i filantropskim poduhvatima. Uprkos grandioznom naučno-tehnološkom proboju, kultura i umetnost u budućnosti zaslužuju više prostora i posvećenosti.

Naša vizija zasniva se na sledećim postulatima:

 • PROMENA:

  Želimo da promenimo atmosferu. Promocija kulture, umetnosti i nauke u svim slojevima društva, potrebna je više nego ikada pre.

 • DOSTUPNOST:

  Verujemo da je pristup kulturi, umetnosti i nauci univerzalno pravo i zato ćemo krila inspiracije i motivacije raširiti i izvan prostora bioskopa Balkan, prenoseći duh umetnosti iz muzeja i galerija na ulice, u škole, na društvene mreže, u istinite životne priče i situacije.

 • UTICAJ:

  Naš stav je da kreativnost, umetnost, nauka i kultura predstavljaju ključno zajedničko kulturno nasleđe, evoluciju, kolektivni ljudski identitet i globalnu civilizaciju.

 • OTVORENOST:

  Fondacija Saša Marčeta biće otvorena za svaki konstruktivni dijalog, kreativni razgovor, razmenu mišljenja, kulturnu produkciju, akciju i saradnju.

 • UKLJUČENOST:

  Osmišljavaćemo, iniciraćemo i negovaćemo kreativne projekte koji podstiču učešće celokupnog društva u kreiranju filantropskih inicijativa i akcija.

 • INSPIRACIJA:

  Želimo da podstaknemo kreativno razmišljanje, unapredimo nove ideje i pokrećemo inovacije.

 • HUMANOST:

  Pružićemo pomoć u svakom segmentu razvoja društva, u skladu sa poljem našeg delovanja. Zagovaraćemo dobrobit, poštovati dostojanstvo, identitet, razvoj i slobodu izražavanja svakog čoveka.

Fondacija Saša Marčeta 

Bulevar Maršala Tolbuhina 38 Beograd

Umetnici, saradnici: contact@fondacijasasamarceta.org

Press: press@fondacijasasamarceta.org

Newsletter

Prijavite se na newsletter Fondacije Saša Marčeta kako biste uvek bili pravovremeno obavešteni o aktivnostima, novostima, događajima, konkursima, edukacijama i druženjima.
Ne propustite da budete deo nove ARTmosfere.

Izrada web sajta Progressive Media

X