KSENIJA SAMARDŽIJA

Direktorka Fondacije Saša Marčeta

Nakon završenih studija Istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu i položenog kustoskog ispita (Narodni muzej u Beogradu), osniva umetničko udruženje PODR.UM (2013), koje aktivno učestvuje u organizaciji brojnih izložbi, art residence programa, prezentacija i drugih vidova povezivanja umetnika i publike. Sarađuje na međunarodnim projektima kojima se promovišu savremeni umetnici i stvaraju mogućnosti produkcije i izlaganja radova. Više od deset godina u Kući legata obavlja kustoske poslove, vođenja i upravljanja zbirkama i legatima. Dobro poznaje tržišne uslove, izlagačke mogućnosti i potencijale aktuelne likovne scene.

DRAGAN ZDRAVKOVIĆ

Član Programskog saveta Fondacije Saša Marčeta

Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Magistarske studije završava na istom Fakultetu. Doktorske studije završava 2018. godine na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu kod mentora prof. Vladimira Veličkovića. Stipendija (2011) za umetničko istraživački program u Nemačkoj (Lajpcig) „LIA - Leipzig International Art Programme”.

STEVAN VUKOVIĆ

Član Programskog saveta Fondacije Saša Marčeta

Stevan Vuković je po vokaciji kustos, istoričar i teoretičar umetnosti. Diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, i pohađao doktorske studije na istom odeljenju, kao i postdiplomske studije teorije umetnosti u na Jan van Eyck Aakademie u Mastrihtu i studije umetnosti u javnom prostoru na Bahaus Dessau.

DANICA JANKOIVĆ

Asistent direktora

Rođena 1990. godine u Beogradu, Danica Janković je otkrila svoju strast prema istoriji umetnosti tokom gimnazijskih dana, zahvaljujući inspirativnoj profesorki koja je delila svoje znanje i ljubav prema umetnosti. Ovo iskustvo je oblikovalo njen životni put. Danica je stekla dragoceno iskustvo u umetničkom svetu kao asistent direktora u Muzeju savremene umetnosti. Rad u ovoj prestižnoj instituciji joj je omogućio da razume organizaciju umetničkih događanja i upozna se sa radom vodećih umetnika i kustosa.

SAŠA MARČETA

Osnivač Fondacije i predsednik Upravnog Odbora

Saša Marčeta je osnivač MaxBet grupacije. Realizaciju vizije osnivanja uspešne kompanije koja zapošljava veliki broj zaposlenih, otpočeo je 1992. godine kada preuzima porodičan posao, da bi već 1999. godine pokrenuo internacionalno poslovanje što ga na biznis mapi Srbije pozicionira na mesto začetnika poslovne revolucije u Srbiji. Pod sloganom „Život je igra“, grupacija danas broji skoro 2000 zaposlenih ili kako sam Saša ističe članova porodice. Organizator je i učesnik velikog broja društveno odgovornih akcija. Sa željom da obezbedi više prostora i mogućnosti za kulturu, umetnost i nauku osniva Fondaciju Saša Marčeta, da bi konačno 2020. godine vratio Bioskop Balkan Beograđanima kao potpuno renoviran multifunkcionalni objekat.

DRAGANA BELEGIŠANIN ZAKIĆ

Članica Upravnog odbora

MILAN VUDRAGOVIĆ

Član Upravnog odbora

KATARINA NIKOLIĆ

Članica Upravnog odbora