fbpx

MISIJA

Fondacija Saša Marčeta je mlada neprofitna organizacija osnovana sa ciljem da svojim delovanjem doprinese razvoju i popularizaciji kulture, nauke i umetnosti.


Misija Fondacije Saša Marčeta jeste stvaranje jedinstvene platforme za razvoj mladih generacija u buduće mislioce, nastavnike, naučnike, akademike, građane i vođe. Želimo da pomognemo mladim ljudima u procesu kulturnog, umetničkog i naučnog izražavanja, pružajući im mogućnost da javnosti predstave svoj kreativni, akademski i društveni potencijal. Nizom aktivnosti, naša fondacija biće uključena u rešavanje problema koji danas neminovno prate razvoj umetnika svih vrsta, kao i pružanjem pomoći studenatima primenjenih, likovnih, muzičkih i dramskih umetnosti.

Iza svake smislene reči, svakog stiha, note, slike, umetničkog dela i svakog koraka, nalazi se proces otkrivanja, razumevanja i stvaranja sveta oko nas. Proces kreativnog stvaranja i umetničko izražavanje ne treba da bude privilegija pojedinaca, već merilo osvešćenosti i bogatstva jednog društva.

Novim konceptom Bioskopa Balkan, fondacija će predstavljati podršku i dinamičnu vezu između nedovoljno povezanih društvenih aktera: umetnika, edukatora, kompanija, medija, najšire javnosti ili svakog pojedinca, koji za cilj ima promovisanje kulturno umetničkih događaja, izložbi, manifestacija, koncerata, festivala, modnih revija, predstava...

Prepoznajući neospornu moć umetnosti kao izvora inspiracije i oživljavanja kulturnih vrednosti, Fondacija Saša Marčeta baviće se razvojem projekata koji revitaliziraju plemenitost i humanost, razvijaju maštovitost i razmenu ideja, povezuju zajednice i podstiču soidarnost i saradnju društva.

Fondacija Saša Marčeta 

Bulevar Maršala Tolbuhina 38 Beograd

Umetnici, saradnici: contact@fondacijasasamarceta.org

Press: press@fondacijasasamarceta.org

Newsletter

Prijavite se na newsletter Fondacije Saša Marčeta kako biste uvek bili pravovremeno obavešteni o aktivnostima, novostima, događajima, konkursima, edukacijama i druženjima.
Ne propustite da budete deo nove ARTmosfere.

Izrada web sajta Progressive Media

X