Online koncert Ansambla Metamorfozis „Sun Moon Stars” posvećen srpskim kompozitorima

Foto: Goran Kovačić

Nakon koncerta „Water” koji je krajem februara otvorio seriju online nastupa povodom 15 godina postojanja, Ansambl Metamorfozis će 10. marta u 20h na svom zvaničnom youtube kanalu (https://www.youtube.com/channel/UCSCx_611lqUskLnoG5dhWGw) i facebook strani (https://www.facebook.com/ensemblemetamorphosis/)  predstaviti dela srpskih kompozitora. Na koncertu pod nazivom „Sun Moon Stars”, snimljenom u Bioskopu Balkan, ovaj kamerni sastav izvodi ostvarenja Ivane Stefanović, Dragane Jovanović, Svetlane Savić, Ane Kazimić  i Igora Andrića. Na sceni je, zajedno sa ansamblom, i mlada vizuelna umetnica Ružica MIlanović, koja slika u toku čitavog koncerta.

Povodom pokretanja koncertnog serijala, Saša Mirković, violista i umetnički direktor ansambla Metamorfozis, je prethodno rekao: „Ove godine slavimo 15 godina postojanja, pa smo želeli da napravimo seriju koncerata s ljudima s kojima sarađujemo već neko vreme, i u prostoru u kome se osećamo dobro. Pošto već nije moguće nastupanje pred publikom, onda ih snimamo za tu istu našu publiku, za ljude koji vole klasičnu i umetničku muziku”.

Beogradski kamerni ansambl  „Metamorfozis“ osnovan je 2005. godine na inicijativu violiste i umetničkog direktora Saše Mirkovića. Od svog nastanka ansambl je bio posvećen izvođenju graničnih žanrova umetničke muzike, kao što su nova muzika, world music, ali i dobro poznatih dela zapadno-evropske muzičke tradicije u „novom ruhu“ – u drugačijim, novim aranžmanima i scenskim postavkama, koji predstavljaju svojevrstan odgovor na savremeni trenutak, ukus publike i praksu muzičkog izvođenja u svetu. Tokom prethodnih meseci Ansambl Metamorfozis i Fondacija Saša Marčeta uspostavili su saradnju koja je rezultirala kako koncertnim nastupima, tako i snimanjima za buduće projekte.

Seriju koncerata podržali su Fondacija Saša Marčeta, Bioskop Balkan, Sokoj – Organizacija muzičkih autora Srbije  i Srbija stvara / Serbia creates.

 

Fondacija Saša Marčeta 

Bulevar Maršala Tolbuhina 38 Beograd

Umetnici, saradnici: contact@fondacijasasamarceta.org

Press: press@fondacijasasamarceta.org

Newsletter

Prijavite se na newsletter Fondacije Saša Marčeta kako biste uvek bili pravovremeno obavešteni o aktivnostima, novostima, događajima, konkursima, edukacijama i druženjima.

Izrada web sajta Progressive Media

X