Drugi svet

Odložena Art&Science izložba nam dolazi u novoj formi - kao "Drugi svet"

Od 25. septembra do 10. oktobra vrata Bioskopa Balkan su poslužila kao prolaz u „Drugi svet“, izložbu koja je okupila dvanaest umetnika inspirisanih tehnologijom i velikim pitanjima o mestu čoveka u svetu virtuelnog.

Isprva nazvana Art&Science Weekend, inspirisana radom Nikole Tesle i planirana za 10. jul, Dan nauke i rođendan Nikole Tesle izložba je odložena zbog bezbednosnih razloga. Od tada, izložba je počela da dobija novi oblik. Vremenom, ova izložba počela je da istražuje prostor između stvarnog i virutelnog i da spaja tehnologiju i umetnički izraz.

Radovi u okviru izložbe rezultat su potrage umetnika za izrazom koji podrazumeva traženje inspiracije u nauci i tehnologiji, fragmentaciji ljudskog iskustva pod uticajem tehnologije, kreativnosti iza naučnih otkrića ali i ograničenjima veštačke inteligencije. Gde čovek staje a tehnologija počinje? Da li je moguće povući crtu?

Neosporna je činjenica je da je tehnološki razvoj najavio mogućnost jednog sasvim novog, drugog sveta. Upravo taj svet proročki se najavljuje ovom izložbom.

Zatvaranje izložbe obeleženo je performansom Miroslava Miše Savića koji je kroz zvuke munja, moždanih talasa i gromova simbolično izrazio spoj savremene svakodnevice čoveka i tehnologije.

Želimo i ovim putem da se zahvalimo svim umetnicima koji su obeležili ovu izložbu: Selmanu Trtovcu, Ani Ćuzović, Ivi Ćirić, Nenadu Gajiću, Milanu Ličini, Žarku Aleksiću, Ivi Atoski, Miroslavu Miši Saviću, Stevanu Kojiću, Nataši Teofilović, Branislavu Brkiću i Jasni Jovićević.

 

Fondacija Saša Marčeta 

Bulevar Maršala Tolbuhina 38 Beograd

Umetnici, saradnici: contact@fondacijasasamarceta.org

Press: press@fondacijasasamarceta.org

Newsletter

Prijavite se na newsletter Fondacije Saša Marčeta kako biste uvek bili pravovremeno obavešteni o aktivnostima, novostima, događajima, konkursima, edukacijama i druženjima.

Izrada web sajta Progressive Media

X