Ansambl Metamorfozis obeležava 15 godina postojanja serijom online koncerata

Foto: Goran Kovačić

 

Beogradski kamerni ansambl Metamorfozis, povodom 15 godina postojanja, snimio je u Bioskopu Balkan seriju od pet koncerata, koji će biti emitovani putem nekoliko različitih online kanala. Prvi nastup pod nazivom “Water” biće prikazan kao livestream preko youtube kanala koncertnog serijala Hudba u Fullu, iz Ružemberoka u Slovačkoj, 28. februara u 18 časova. Ovaj koncert će biti emitovan istog dana u 20 časova na zvaničnom youtube kanalu Ansambla Metamorfozis, kao i preko fejsbuk stranice ovog muzičkog kolektiva. Na repertoaru će biti dela Johna Adamsa, Benjamina Brittena, Petera Machajdika i Johna Dowlanda.

Saša Mirković, violista i umetnički direktor ansambla Metamorfozis, o predstojećem serijalu koncerata je rekao: “Ove godine slavimo 15 godina postojanja, pa smo želeli da napravimo seriju koncerata s ljudima s kojima sarađujemo već neko vreme, i u prostoru u kome se osećamo dobro. Pošto već nije moguće nastupanje pred publikom, onda ih snimamo za tu istu našu publiku, za ljude koji vole klasičnu i umetničku muziku. Pravimo pet koncerata koji će se emitovati na raznim mestima, uključujući i naše stranice na fejsbuku, Youtube kanalima, ali i u inostranstvu – u Slovačkoj, Italiji, Bosni i Hercegovini. Negde na televizijama, a negde isto tako na kanalima određenih festivala i organizacija”.

O samom repertoaru, Mirković kaže: Svaki koncert ima svoj naziv. Čitava  sezona se zove „Stubovi“ a tema su elementi, sve što nas okružuje. Veliki deo repertoara je ono čime se bavimo već dugo, a to su srpska muzika i premijerna izvođenja, ali i savremena dela inostranih kompozitora, kao i dela starih majstora u nekom novom duhu”.

Beogradski kamerni ansambl  „Metamorfozis“ osnovan je 2005. godine na inicijativu violiste i umetničkog direktora Saše Mirkovića. Od svog nastanka ansambl je bio posvećen izvođenju graničnih žanrova umetničke muzike, kao što su nova muzika, world music, ali i dobro poznatih dela zapadno-evropske muzičke tradicije u „novom ruhu“ – u drugačijim, novim aranžmanima i scenskim postavkama, koji predstavljaju svojevrstan odgovor na savremeni trenutak, ukus publike i praksu muzičkog izvođenja u svetu. Tokom prethodnih meseci Ansambl Metamorfozis i Fondacija Saša Marčeta uspostavili su saradnju koja je rezultirala kako koncertnim nastupima, tako i snimanjima za buduće projekte.

 

Foto: Goran Kovačić

 

Fondacija Saša Marčeta 

Bulevar Maršala Tolbuhina 38 Beograd

Umetnici, saradnici: contact@fondacijasasamarceta.org

Press: press@fondacijasasamarceta.org

Newsletter

Prijavite se na newsletter Fondacije Saša Marčeta kako biste uvek bili pravovremeno obavešteni o aktivnostima, novostima, događajima, konkursima, edukacijama i druženjima.

Izrada web sajta Progressive Media

X