2Hot4Stage FEST u Bioskopu Balkan

Ovogodišnje izdanje domaćeg hip-hop festivala 2Hot4Stage FEST, pod nazivom „Novo poglavlje”, biće održano od 19. do 21. marta, s centralnim događajem u subotu 20. marta u Bioskopu Balkan. U drugačijem formatu nego prethodnih godina, uz smanjen kapacitet posetilaca i poštovanje svih epidemioloških mera, festival će ipak istrajati u nameri da spase mentalno zdravlje mladih, kreativnih ljudi, i umetnicima pružiti priliku da se izraze koristeći neku od delatnosti ulične kulture.

Aleksandar Marković, iz organizacije festivala, kao cilj ističe podizanje svesti o globalnim problemima uzrokovanim ljudskim faktorom. “Naš festival će se truditi da usmeri publiku na probleme društva i životne sredine, ali i da vrati nadu u osnovne ljudske neophodnosti poput empatije, lične kulture, zahvalnosti i društvene odgovornosti koju svako od nas ima.  To ćemo ostvariti kreativnim interaktivnim aktivacijama koje nas očekuju na samom festu, kroz radove uličnih umetnika, edukativnim radionicama, ali i samom promocijom Hip Hopa sa svojim dogmama „Peace, Love, Unity & Having Fun“. Takođe, sjajna saradnja sa fondacijom „Svaka Limenka se računa“ čini naš fest i ekološki svesnim, te kroz zajedničke akcije prikupljanja limenki i recikliranja dajemo naš doprinos u ostvarenju mnogo većeg cilja”, kaže on.

Na centralnom događaju u Bioskopu Balkan, biće organizovano plesno takmičenje u četiri kategorije (All style juniori 1vs1 battle do 14 godina, All style seniori 3vs3 battle, Breaking battle 1vs1, Koreo streetstyle showcase), kao i niz revijalnih događaja poput street art sessiona i showcase programa. Kompletan program moguće je pogledati na Facebook eventu festivala, a prijave za učestvovanje u takmičenjima moguće su putem e-mail adrese prijave2h4s@gmail.com. Organizatori zadržavaju pravo da aktivnosti prilagođavaju shodno aktuelnim epidemiološkim merama.

 

Fondacija Saša Marčeta 

Bulevar Maršala Tolbuhina 38 Beograd

Umetnici, saradnici: contact@fondacijasasamarceta.org

Press: press@fondacijasasamarceta.org

Newsletter

Prijavite se na newsletter Fondacije Saša Marčeta kako biste uvek bili pravovremeno obavešteni o aktivnostima, novostima, događajima, konkursima, edukacijama i druženjima.

Izrada web sajta Progressive Media

X