Art & fashion

Program Art & Fashion

Modni događaj koji se organizuje u saradnji Fondacije Saša Marčeta i Agencije Fabrika, predstaviće beogradskoj publici, 22. i 23. maja, u Bioskopu Balkan, jedinstven spoj mode, pozorišta i performansa.

Program Art & Fashion

U okviru programa Art & Fashion, 22. maja, biće izvedena predstava “Mala crna haljina” inspirisana kreatorkom Coco Chanel. Ulogu nose Rada Đuričin i Vjera Mujović.  

Reditelj: Nataša Radulović                                    Dizajn i izrada šešira: Ercegovac

Kompozitor: Rade Radivojević                             Rukavice: Evica Milovanović

Kostimograf: Igor Todorović                                 Scenograf: Aleksandar Veljanović

Druge večeri, 23. maja, Italo Marseglia, kreator visoke mode u Beograd dolazi sa kolekcijom koju je prikazao u januaru na Nedelji visoke mode u Rimu. Italo Marseglia, rođen je 1990. na jugu Italije. Oduvek fasciniran visokom modom počinje da definiše sopstvenu viziju koja se temelji na logici, matematici i kulturi. Posvećen perfekciji i zainteresovan za umetnost, veštinu kroja i kvalitet ručne izrade, Marseglia od 2016. godine uvodi modnu liniju pod svojim imenom.

Kao kostimograf predstaviće se u performansima “ ZINAIDA & LE TROIANE” i “ANNA CAPPELLI ADORA I BAUSTELLE” , u kojima će prikazati sopstvene vizije i inspiracije za svoje kreacije.

Performans: “ZINAIDA & LE TROIANE”            Performans: “ANNA CAPPELLI ADORA I BAUSTELLE”

Kostimograf: Italo Marseglia                             Kostimograf: Italo Marseglia

Igra: Tamara Aleksić                                            Igra: Bianca Nappi

Režija: Rossano Giuppa                                      Režija: Rossano Giuppa

Violončelistkinja Jela Cello (Jela Mihajlović) će izvesti numere sa svog trećeg albuma “Potraga za magičnim violončelom”, koji izlazi za PGP-RTS krajem maja. Jela se prvi put pojavljuje kao koautor muzike i album predstavlja kompleksno muzičko delo za violončelo i simfonijski orkestar i njen do sada najambiciozniji muzički projekat, sniman sa njenim šezdesetočlanim simfonijskim orkestrom Jela Cello Power Symphony Orchestra.

U stvaranju Nove Artmosfere Fondacija Saša Marčeta želi da učestvuje u različitim vidovima povezivanja i saradnje sa vrhunskim izvođačima i profesionalcima iz različitih oblasti. Beograd zaslužuje više ovakvih događaja. Naš plan je da izgradimo most koji će dvosmerno povezati Srbiju sa svetom!

Fondacija Saša Marčeta 

Bulevar Maršala Tolbuhina 38 Beograd

Umetnici, saradnici: contact@fondacijasasamarceta.org

Press: press@fondacijasasamarceta.org

Newsletter

Prijavite se na newsletter Fondacije Saša Marčeta kako biste uvek bili pravovremeno obavešteni o aktivnostima, novostima, događajima, konkursima, edukacijama i druženjima.
Ne propustite da budete deo nove ARTmosfere.

Izrada web sajta Progressive Media

X